Яценюк хоче продавати нелегальний бурштин на аукціонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк хоче продавати нелегальний бурштин на аукціонах

Казна та Політика
246
Прем’єр Арсеній Яценюк не виключає, що вилучений правоохоронцями незаконно видобутий бурштин може бути проданий з аукціону.
Про це він розповів на спільному брифінгу з главою МВС Арсеном Аваковим у вівторок.
“Оперативні заходи там тривають і це, звичайно, компетенція безпосередньо слідчого, але закон дозволяє ухвалення рішення про реалізацію цього бурштину на аукціоні і передачі грошових коштів від його реалізації до доходів державного бюджету”, – сказав він.
У свою чергу Аваков доповів прем’єру про те, що зараз спецоперація продовжується і на місці вилучається обладнання для видобутку та обробки бурштину.
Яценюк додав, що в даному випадку “мова йде лише про верхівку айсберга… який розташований на території трьох областей”.
“У парламенті були три закони, мета яких – легалізація видобутку бурштину. Однак парламент не підтримав жоден з них”, – заявив він.
У той же час, за його словами, доходи бюджету на 2016 рік Міністерство фінансів вже зараз закладає один мільярд гривень, який планує отримати від реалізації ліцензій на видобуток цього природного з’єднання.
“Повинна бути державна монополія і контроль за видобутком бурштину, а також природоохоронні заходи. Тому що те, що відбувається зараз на цих територіях – це просто знищення навколишнього середовища”, – додав він.
Як відомо, у вівторок Аваков повідомив про затримання в Рівненській області більше 2,5 тонн незаконно видобутого бурштину на суму понад три мільйони доларів. Він також додав, що в цій справі незабаром будуть названі “одіозні імена”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас