Грузинський актив українського ПриватБанку не знайшов покупця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузинський актив українського ПриватБанку не знайшов покупця

Фондовий ринок
981
Охочих придбати виставлений місяць тому на електронний аукціон непрофільний актив у Грузії українського ПриваБанк – майновий комплекс автомобільного ринку в Руставі “AutoPapa” не виявилося.
“Очевидно, ціна не виявилася задовільною, думаємо переглянути його вартість і продовжити пошук потенційних покупців”, – заявив генеральний директор групи “Руставський авторинок AutoPapa” Євген Устинов журналістам.
Початкова (мінімальна) вартість винесеного на продаж всього майнового комплексу, що входить у групу підприємств, становила $ 30 млн, крок аукціону був встановлений у розмірі $ 100 тис.
Зокрема, на торги були виставлені 100%-ві частки в ТОВ “Мікадо – Грузія” (земельна ділянка і розміщення на ній будівлі та споруди), ТОВ “Руставський авторинок” (комерційний об’єкт і компанія по управлінню ним), ТОВ “Руставі-термінал плюс” (операційне управління митною зоною), ТОВ “Руставі-комфорт”(готель і об’єкти громадського харчування).
При цьому покупцям пропонувалися різні варіанти. Як заявляв раніше гендиректор групи, “ми розглядаємо всі можливі варіанти – як продаж часток компанії, якщо це буде нам вигідно, так і повне відчуження об’єкта”.
За його словами, рішення ПриватБанку про винесення на аукціон свого непрофільного активу в Грузії обумовлено тим, що банк планує сконцентруватися тільки на своїй основній діяльності, як в Україні, так і за її межами.
Між тим, раніше повідомлялося, що в лютому 2015 Банк Грузії, найбільший комерційний банк країни, завершив купівлю 100% акціонерного капіталу грузинського ПриватБанку, дочірньої структури найбільшого українського ПриватБанку. Вартість покупки склала $ 45,6 млн.
ПриватБанк, що займає 1-е місце серед банків України за обсягом активів, підконтрольний бізнесменам Геннадію Боголюбову й Ігорю Коломойському.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас