В Україні можуть спростити процедуру відкриття рахунків у банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть спростити процедуру відкриття рахунків у банках

Кредит&Депозит
2551
Національний банк України має намір спростити порядок відкриття, використання і закриття банками рахунків для клієнтів у національній та іноземних валютах.
Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на проект постанови, оприлюднений для громадського обговорення, яке триватиме до 3 вересня.
Зокрема, проект передбачає скорочення кількості документів для відкриття рахунків юридичним особам, передбачає можливість формування банком справи з юридичного оформлення рахунку клієнта в електронному вигляді, а також розширює режим функціонування поточних рахунків фізичних осіб.
Нагадаємо, також НБУ має намір знизити граничну суму готівкових розрахунків між фізичними особами до 50 тис. грн з 150 тис. грн, що діють в даний час. Відповідний проект постанови опублікований для громадського обговорення, яке триватиме до 25 серпня.
Ініціативи щодо обмеження готівкових розрахунків при одночасному спрощенні безготівкових платежів, як підкреслюють в НБУ, є невід’ємною частиною процесу реформування фінансового сектора держави з метою наблизити Україну до європейських стандартів життя, прискорити зниження масштабів тіньової економіки та сприяти забезпеченню стабільної роботи банківської системи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас