Яценюк - Демчишин: Куди ви гроші діваєте? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк - Демчишин: Куди ви гроші діваєте?

Енергетика
3881
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вимагає від міністра палива та енергетики Володимир Демчишина гарантій, що взимку в Україні не буде віялових відключень електроенергії.
Про це він сказав на засіданні енергетичного штабу уряду в понеділок.
“У нас безкоштовно видається електроенергія? Та ніби ні… Громадяни платять, підприємства платять.. Куди ви гроші діваєте?”, – Поцікавився прем’єр.
Яценюк зажадав від міністра відповіді, чи гарантує він громадянам країни, що “взимку не будуть вимикати електричну енергію і в будинках буде тепло”.
“Та я це гарантую”, – сказав Демчишин, зазначивши: “якщо ті кошти, які ми виділили, будуть використані ефективно, якщо ДТЕК не буде саботувати постачання вугілля на станції”.
Яценюк поцікавився, скільки вугілля потрібно ще закупити для забезпечення опалювального сезону.
“Додатково до того обсягу, який ми спалюємо щомісяця на даний момент потрібно ще на склад покласти 1.5 мільйона тонн”, – сказав Демчишин.
У той же час Яценюк зазначив, що згідно зі звітом, який є у нього в розпорядженні, “є два сценарії: перший – поганий (при -5º С), а другий (при – 20º С) – дуже поганий”.
“Згідно з експертним звітом – люди, які вважали що вміють рахувати на калькуляторі – вугілля марки А і Г не вистачає при -5º С 7 мільйонів тонн, при – 20º С – 11 мільйонів тонн”, – сказав прем’єр.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас