У липні продажі авто зросли на 54%: Трійка лідерів Toyota, Renault і ZAZ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У липні продажі авто зросли на 54%: Трійка лідерів Toyota, Renault і ZAZ

Фондовий ринок
1558
Ринок нових легкових автомобілів в липні зріс на 54,3% в порівнянні з червнем поточного року – до 5,21 тис. од., при цьому скорочення продажів до аналогічного місяця минулого року склало 9,8%.
“На тлі спадів на 70-80% на початку року – це фактично нічого”, – констатують експерти.
За даними групи, в червні в Україні було продано 3,376 легкових автомобілів, що на 17,8% більше, ніж у травні-2015, але на 58% менше, ніж у червні-2014.
Зростання продажів зафіксовано у всіх без винятку брендів з ТОП-25, “що говорить про чітку і яскраво виражену тенденцію відновлення авторинку”.
Зростання продажів і клієнтів в автосалонах фіксують по всій країні.
У той же час аналітики відзначають посилення конкуренції на ринку – якщо трійка лідерів залишилася незмінною – Toyota, Renault і ZAZ, то на інших позиціях відзначені зміни.
На четверте місце, зокрема, в липні вийшли автомобілі Ford (у червні цю позицію займав Nissan), на п’яте – Mazda (у червні з перевагою в одне авто це був Hyundai).
Активні у липні були і французькі бренди – Peugeot зміг відразу на сім позицій поліпшити свій результат і повернутися в ТОП-10, при цьому продемонструвавши найвищий темп приросту серед всіх брендів.
Як відзначають в Auto-Consulting, в преміальній групі брендів зростання не таке стрімке, як в масовому сегменті, але він також є. Бренд-лідер у липні, як і в червні – BMW, на другій позиції – Mercedes-Benz, на третій – Audi.
“Проте різниця між “ німецькою трійкою” стала більше. Тепер їх розділяє по 50 проданих авто”, – констатують експерти.
На ринок легкових автомобілів після багаторічної перерви повернувся бренд Isuzu, але є і втрати – вже не перший місяць окремі бренди фіксують нульові продажі”, – наголошується в повідомленні. За даними асоціації “Укравтопром”, продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні скоротилися на 70% порівняно з тим же періодом минулого року – до 17,203 тис. од.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас