У "Нафтогазі" допускають приватизацію держчастки акцій "Укрнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" допускають приватизацію держчастки акцій "Укрнафти"

Фондовий ринок
136
Директор з розвитку бізнесу НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко допускає, що у разі, якщо новий менеджмент “Укрнафти” не зможе зробити компанію прибутковою, держава може піти на приватизацію своєї частки її акцій.
Про це він заявив в інтерв’ю “Дзеркало тижня. Україна”.
“Зробити так, щоб акціонери майже з рівними частками не конфліктували у своєму бажанні впливати на операційну діяльність компанії, практично неможливо. Щоб це не відбувалося, в усьому світі в корпораціях розділений рівень акціонерів і менеджменту. Якщо це вдасться, корпорація буде працювати нормально. Якщо ні, напевно, державі краще приватизувати свої нефтові активи”, – сказав Вітренко.
При цьому він підкреслив, що якщо вдасться зробити так, щоб на діяльність “Укрнафти” не впливав жоден акціонер, тоді це робити не доведеться.
“Якщо ми зможемо перетворити “Укрнафту” в нормальну прибуткову корпорацію, на діяльність якої безпосередньо не впливає жоден з акціонерів, в корпорації, якою буде керувати незалежний менеджмент і переслідуватиме прибутковість компанії, а далі прибуток буде тільки розподілятися між акціонерами відповідно до їх часток у статутному фонді – якщо вдасться це зробити, тоді ця компанія зможе нормально працювати”, – сказав Вітренко.
На його думку, в корпоративному управлінні для акціонерів або повинні бути непорушні правила гри, або державі в цій ситуації вигідніше продати держактиви в нафтобізнесі.
Як відомо, 50% + 1 акція “Укрнафти” належить державній компанії НАК “Нафтогаз України”, 42% акцій контролює група “Приват”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас