Раді пропонують відкрити банкам доступ до інформації про платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують відкрити банкам доступ до інформації про платників податків

Кредит&Депозит
1380
Депутат Верховної Ради від фракції “Блок Петра Порошенка” Руслан Демчак пропонує парламенту відкрити банкам доступ до інформації про платників податків.
Про це йдеться в зареєстрованому 29 липня законопроекті №2460а.
Діючою редакцією Податкового кодексу передбачено, що платник податків має право на нерозголошення Фіскальною службою відомостей про нього без його письмової згоди.
Законопроектом пропонується доповнити Податковий кодекс нормою, яка виключала монополію отримання такої інформації тільки контролюючими органами.
Це дозволить банкам і бюро кредитних історій отримувати таку інформацію з метою кредитування та отримання достовірної інформації про джерела доходів та розмірах податків.
Також пропонується встановити, що отримання інформації про платників податків та її використання може відбуватися виключно за наявності згоди, оскільки ця інформація є конфіденційною.
Як зазначила виконавчий директор Незалежної асоціації банків (НАБУ) Олена Коробкова, питання доступу до інформації про платників податків є актуальним.
Вона вважає, що можливість перевірки банками достовірності інформації позичальника про його фінансовий стан та платоспроможність є важливим фактором у процесі видачі та обслуговування кредитів.
Як повідомляло агентство, у червні Мінфін пропонував, щоб інформація про юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, на письмову вимогу розкривалася банками органам прокуратури, Службі безпеки, Національному антикорупційному бюро, Антимонопольному комітету, а також Державної фіскальної службі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас