НБУ вніс зміни до інструкції про порядок регулювання ліквідності банків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вніс зміни до інструкції про порядок регулювання ліквідності банків в Україні

Фондовий ринок
542
Національний банк України (НБУ – ред.) вніс зміни до інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні.
Передає прес-служба НБУ.
Зокрема, йдеться про зміни в розділ V Положення про регулювання Національним банком України ліквідності банків України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 30 квітня 2009 року № 259, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 6 травня 2009 за № 410/16426.
НБУ, у разі потреби здійснення операцій з купівлі (продажу) державних облігацій України готуватиме заявки із зазначенням основних параметрів з купівлі або продажу. У разі формування заявок на продаж здійснюється блокування державних облігацій України для участі в торгах, які проводяться організаторами торгівлі на підставі відповідного розпорядження, у порядку, встановленому законодавством “, – йдеться в повідомленні.
Також, згідно зі змінами, заявки будуть відправляються до двох організаторів торгівлі, чиї обсяги торгів державними облігаціями є найбільшими протягом останніх шести календарних місяців і з якими Національний банк уклав відповідні договори про участь у торгах державними облігаціями України.
Також додамо, що обсяг заявок з купівлі (продажу) державних облігацій України буде розподілятися рівними частинами між організаторами торгівлі.
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 30 липня 2015 № 493.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас