Деякі інвестори вважають держоблігації України вдалим вкладенням, - The Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі інвестори вважають держоблігації України вдалим вкладенням, - The Wall Street Journal

Фондовий ринок
826
Деякі іноземні інвестори останнім часом зробили ставки на держоблігації України, незважаючи на складні переговори Києва з кредиторами.
Як пише The Wall Street Journal, в їх число входить і Pioneer Investments, яка управляє активами на $ 244 млрд.
Pioneer докупила українські держпапери на минулому тижні, збільшивши вкладення в них до $75 млн.
За даними агентства Bloomberg, дворічні євробонди України в липні демонструють найзначніше зростання ціни з травня 2014 року – 7,7 цента, до 56,21 цента на $1 номіналу.
За словами Єрлана Сиздикова, що відповідає у Pioneer за направлення emerging markets, компанія очікує “порівняно мирного результату” переговорів України з кредиторами, що призведе до подальшого зростання вартості держоблігацій країни.
Американська DuPont Capital Management в останні місяці вклала в бонди України $80 млн, або 8% свого портфеля інвестицій на emerging markets. Керуючий директор DuPont Кріс Коваль очікує, що “Україна як-небудь витягне”.
Однак є серед інвесторів і ті, хто вважає, що поки занадто рано входити на український ринок або збільшувати вже наявні вкладення: 23 вересня Києву належить погасити євробонди на $500 млн.
Портфельний менеджер Schroders Plc Александер Мозлі зазначив, що раніше набував українські євробонди, але тепер вважає, що результат переговорів занадто туманний, щоб продовжити подібні операції.
Як відзначають Exostix Partners LLP і Raiffeisen Bank International AG, угода про реструктуризацію заборгованості України має бути укладена за 5-6 тижнів до 23 вересня, щоб була можливість переконати якомога більше власників облігацій прийняти його умови, внести необхідні поправки і завершити обмін боргових зобов’язань. Таким чином, експерти компаній називають реальним дедлайном для узгодження реструктуризації середину серпня.
Як повідомлялося раніше, Київ, провідний переговори із зарубіжними приватними кредиторами про реструктуризацію облігацій загальною номінальною вартістю порядку $ 19-20 млрд, неодноразово попереджав про можливість введення мораторію на виплати за зовнішніми боргами, якщо кредитори не погодяться на реструктуризацію, що включає в себе списання 40% основної суми боргу. Кредитори, в свою чергу, вважають, що і без списання основної суми Україна зможе укластися в узгоджені з МВФ параметри боргового навантаження, і пропонують тривалу відстрочку виплат.
Реструктуризація єврооблігацій є частиною програми міжнародної допомоги Україні, проте переговори з кредиторами топчуться на місці з березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас