Shell скоротить робочі місця і уріже інвестиції, готуючись до довгого періоду низьких цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell скоротить робочі місця і уріже інвестиції, готуючись до довгого періоду низьких цін на нафту

Фондовий ринок
259
Британо-нідерландська Royal Dutch Shell Plc різко зменшила прибуток у другому кварталі 2015 року, а також оголосила про намір скоротити робочі місця і капіталовкладення, чекаючи збереження низьких цін на нафту протягом тривалого періоду часу.
Чистий прибуток Shell в квітні-червні впала на 33% – до $3,4 млрд у порівнянні з 5,1 млрд за аналогічний період минулого року.
Прибуток, скоригована з урахуванням разових факторів і зміни запасів, знизилася до $ 3,8 млрд з $6,1 млрд, перевищивши середній прогноз опитаних агентством Bloomberg аналітиків на рівні $ 3,4 млрд.
Незважаючи на те, що ціни на нафту дещо зросли в другому кварталі порівняно з мінімумами, зафіксованими на початку цього року, вони залишаються істотно нижче рівнів квітня-червня 2014 року.
Shell повідомила, що готується до тривалого періоду низьких цін на нафту. Компанія планує знизити операційні витрати цього року на $ 4 млрд, скоротити 6,5 тис. Робочих місць і зменшити капіталовкладення на 20%.
При цьому Shell зазначила, що збереже програму виплати дивідендів на колишньому рівні. За підсумками 2015 компанія має намір виплатити дивіденди в $ 1,88 на акцію, в 2016 році – як мінімум стільки ж.
Обсяг видобутку нафти і газу в минулому кварталі склав 2730000 барелів нафтового еквівалента на добу, скоротившись на 11% відносно того ж періоду минулого року.
Прибуток Shell у сфері геологорозвідки і видобутку (upstream) без урахування разових факторів у другому кварталі упаду до $ 1,037 млрд порівняно з $ 4,722 млрд за той же період минулого року.
У сегменті переробка і збут (downstream) цей показник підвищився до $ 2,961 млрд з $ 1,347 млрд роком раніше.
Як повідомлялося, в квітні цього року Shell оголосила про покупку британської BG Group, сума цієї угоди склала $ 70 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас