Банкіри розповіли про перспективи співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри розповіли про перспективи співпраці з МВФ

Валюта
601
Продовження співпраці з МВФ для банків важливо не стільки з точки зору стабільності курсу гривні, скільки є запорукою сприятливих умов роботи валютного ринку. Про це заявив директор з економічного аналізу та стратегічного планування банку VTB (Україна) Михайло Платонов.
Незначне зниження курсу долара можна буде спостерігати на готівковому ринку вже наступного тижня – як правило, такі новини відразу повинні чинити психологічний вплив на короткострокове зміцнення гривні, вважає заступник голови правління Банку Кредит Дніпро Сергій Волков.
Звичайно ж, фінансові установи зацікавлені в постійній наявності валюти на ринку. Адже у банків є клієнти, які займаються зовнішньоекономічними операціями, оплачують міжнародні контракти. А коли в країні валюти не достатньо, більшість компаній не в змозі її придбати для продовження своєї діяльності. Бізнес зупиняється, автоматично зупиняється робота банківської системи.
“У довгостроковій перспективі, після отримання грошей від МВФ можна розраховувати на більш значне зміцнення національної валюти як на міжбанку, так і на готівковому ринку, адже за словами чиновників другий транш повинен піти на поповнення золотовалютних резервів Національного банку України”, – повідомив Сергій Волков.
Нагадаємо, 31 липня відбудеться зустріч Ради директорів Міжнародного Валютного Фонду з Україною, на якій буде прийнято рішення – надати Україні черговий кредитний транш у розмірі 1,7 млрд. доларів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас