Українські єврооблігації "підскочили" на словах Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські єврооблігації "підскочили" на словах Яресько

Фондовий ринок
1944
Українські єврооблігації зросли до п’ятимісячного максимуму після повідомлення міністра фінансів Наталії Яресько про продовження переговорів з кредиторами з приводу реструктуризації $19 млрд боргу.
На думку головного фінансового аналітика РА «Експерт Рейтинг» Віталія Шапрана, Мінфін і зовнішні кредитори вже фактично домовилися про реструктуризацію держборгу України.
«Це підтверджує і недавня виплата українською стороною $120 млн. В іншому випадку ми б оголосили технічний дефолт ще 24 липня», – зазначив він.
На цих новинах єврооблігації України з погашенням у липні 2017 виросли в ціні до 55,67 центів, що є найвищим показником з 12 лютого поточного року. Подорожчання з початку місяця становило 12 центів.
«Схоже, український уряд не прагне накласти мораторій на виплати за зовнішніми боргами, тому вони повинні знайти інші способи для завершення переговорів», – зауважив трейдер Dragon Capital Костянтин Кучеренко.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк назвав нові умови «ринковими» і «справедливими».
«Я вважаю, нова пропозиція раніше включає списання основного боргу, хоча, ймовірно, менше, ніж 40%, про які просили раніше», – зазначив Костянтин Кучеренко.
Відповідь від групи кредиторів на чолі з Franklin Templeton уряд очікує отримати в найближчі дні.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас