НАБУ закликає ЄБРР приділити увагу українським держбанкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ закликає ЄБРР приділити увагу українським держбанкам

Кредит&Депозит
370
Незалежна асоціація банків (НАБУ) закликає Європейський банк реконструкції та розвитку приділити увагу українським державним банкам.
Про це йдеться в повідомленні асоціації.
Раніше ЄБРР прийняв рішення стати найбільшим міноритарним акціонером комерційного банку з іноземним капіталом в Україні “Райффайзен Банку Аваль”.
За словами голови ради НАБУ Романа Шпека, входження ЄБРР в капітал “Райффайзен банку Аваль” є фактичною підтримкою зсередини.
“Якщо ми хочемо домогтися стабільності і довіри населення до банківського сектору, в першу чергу мова повинна йти про капіталізацію державних банків: Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк”, – вважає Шпек.
На його думку, це дозволило б зменшити навантаження на держбюджет і істотно поліпшити структуру управління державними банками.
Голова ради НАБУ зазначив, що участь ЄБРР у ​​капіталі українського банку поряд з планованими капіталовкладеннями материнської структури банку “Райффайзен Банк Інтернаціональ” підтримає стратегію розвитку “Райффайзен Банку Аваль”, але не буде важливим внеском у рекапіталізацію банківської системи України.
Як повідомляло агентство, 23 липня ЄБРР затвердив входження в капітал “Райффайзен Банку Аваль”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас