Насіров: Бізнесу можуть повернути ПДВ у вигляді облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров: Бізнесу можуть повернути ПДВ у вигляді облігацій

Фондовий ринок
887
Голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров допускає покриття заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), який сформувався до початку 2015 року, ПДВ-облігаціями.
Про це він повідомив на колегії у Міністерстві фінансів у понеділок.
“Для мене важливо, щоб при відшкодуванні ПДВ не було ніяких пріоритетів. Тобто, щоб ми нікого не дискримінували. Для цього, нам необхідно досить ліміту відшкодовувати всім протягом місяця. Тому ми йдемо не до часткового вирішення цієї проблеми, а вже у вересні місяці, після прийняття законопроекту, я вважаю, у нас буде повне рішення, і особливо якщо якимись фінансовими інструментами ми зможемо покрити борг, який був до початку 2015 року “, – сказав він.
При цьому на уточнюючі питання прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про ПДВ-облігації і необхідності отримання згоди на ці операції Міжнародного валютного фонду, глава ДФС відповів ствердно.
Як повідомлялося з посиланням на оцінки ДФС, борг держави з відшкодування ПДВ до кінця травня поточного року перевищував 12 млрд грн.
За даними служби, заборгованість з відшкодування ПДВ перед металургами складає більше 7 млрд грн. Найбільшими серед них є “АрселорМіттал Кривий Ріг” – 1,4 млрд грн, “Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча” – 1,1 млрд грн, “Азовсталь” – 0,86 млрд грн, “Запоріжсталь” – 0,72 млрд грн , Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського – 0,911 млрд грн.
Крім цього, заборгованість перед аграріями сягає майже 4 млрд, перед іншими підприємствами, серед яких – Одеський припортовий завод, – більше 1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас