Уряд затвердив додаткові пільги для мобілізованих і переселенців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив додаткові пільги для мобілізованих і переселенців

Кредит&Депозит
2093
Кабінет міністрів України звільнив військовослужбовців з початку і до закінчення особливого періоду, а також резервістів і військовозобов’язаних на час проходження військової служби – з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, від сплати відсотків за користування довгостроковими кредитами індивідуальним забудовникам житла на селі.
Відповідні зміни до правил надання таких кредитів внесені постановою Кабінету міністрів №516 від 17 липня.
Згідно з документом, такі умови кредитування також поширюються на кредити, отримані подружньою парою, в якій чоловік або дружина є військовослужбовцем, резервістом або військовозобов’язаним.
Крім того, зазначеним категоріям громадян, а також громадянам України, які зареєстровані і постійно проживають або переселилися із затверджених урядом населених пунктів проведення військової операції на сході країни, не нараховується пеня за порушення терміну платежу за довгостроковими кредитами індивідуальним забудовникам житла на селі на час проведення військової операції, починаючи з 14 квітня 2014 року.
Такі умови кредитування також поширюються на кредити, отримані подружньою парою, в якій чоловік або дружина є переселенцем, уточнюється в документі.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №245 від 29 квітня звільнив військовослужбовців, резервістів або військовозобов’язаних на той же період і на тих же умовах від сплати відсотків за користування кредитами за держпрограмою пільгового молодіжного кредитування на придбання житла, а також заборонив нарахування пені за такі кредити зазначеним категоріям громадян та переселенцям за порушення строку платежу за такими кредитами.
Раніше, 27 жовтня 2014 року, уряд постановою №565 від 24 жовтня 2014 встановив, що вся сума зобов’язань по молодіжному житловому кредиту військовослужбовця, який загинув під час проходження військової служби в період проведення військової операції, погашається за рахунок коштів державного бюджету в розмірі, що існував на момент смерті військовослужбовця.
Як відомо, в даний час в Україні проходить шоста хвиля часткової мобілізації і триватиме вона до 17 серпня. В її рамках будуть призвані близько 25 тисяч чоловік.
У березні 2015 року Верховна Рада збільшила чисельність української армії до 250 тисяч чоловік.
Станом на 27 липня 2015 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, враховано 1 401 113 переселенців або 1 099 852 сімей з Донбасу та Криму. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас