The Economist слідом за Financial Times виставили на продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Economist слідом за Financial Times виставили на продаж

Фондовий ринок
612
Британська Pearson слідом за продажем FT Group, основний актив якої – газета Financial Times, японської Nikkei Inc. веде переговори про продаж 50-процентної частки в Economist Group – видавця The Economist
Про це йдеться в заяві компанії.
“Pearson підтверджує, що йде процес обговорення з керівництвом Economist Group і довіреними особами щодо можливого продажу 50-процентної частки в групі”, – йдеться в заяві компанії.
При цьому наголошується, що “ніякої впевненості в тому, що переговорний процес призведе до угоди, немає”. Потенційні покупці не називаються.
Агентство Reuters з посиланням на свої джерела уточнює, що група міноритаріїв, які володіють іншими 50% акцій компанії, веде переговори з Pearson.
Однак, за словами співрозмовника видання, у них недостатньо коштів для викупу частки. У той же час у них набагато більше прав при голосуванні, ніж у Pearson, яка володіє акціями класу Б.
Крім того, для будь-якої зміни власника необхідно обов’язкова згода таких власників акцій, як Cadbury, Rothschild та інших.
Аналітики агентства сумніваються, що міноритарії схвалять продаж 50-процентної частки Pearson третій особі.
Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про те, що Pearson домовилася про продаж FT Group японської Nikkei Inc. за $1,3 млрд.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас