Аналітики назвали найдорожчий банк світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики назвали найдорожчий банк світу

Фондовий ринок
2265
Американський банк Wells Fargo зі штаб-квартирою в Сан-Франциско нещодавно перевершив Industrial & Commercial Bank of China і був визнаний фінустановою з найвищою ринковою вартістю в світі.
Капіталізація Wells Fargo сягає до $ 300 млрд. Банку не вистачає близько $ 1,3 млрд. для того, щоб досягти бажаної позначки. Проте вже зараз він на $ 42 млрд. дорожче, ніж JP Morgan Chase і на $ 120 млрд. більше, ніж Citigroup Inc.
За останні 12 місяців вартість банку зросла на 13,5%. Фінустанова займає сьому позицію в списку найдорожчих компаній США (S&P 500).
Поки Китай сконцентрував увагу на проблемах фондового ринку, а Європа зайнята суперечками про Єврозону, розмір банку Wells Fargo підкреслює відносну потужність американської економіки.
Ринкова вартість Wells Fargo перевершила конкурентів багато в чому завдяки відносно простому бізнесу, який не залежить від комплексних похідних або ризикованих угод з використанням позикових коштів.
Тим не менше, і Wells Fargo має слабкі сторони. Деякі аналітики вказують на контроль витрат, кредитний портфель банку та негативний вплив падіння цін на енергоносії.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас