ФДМ не переносив терміни продажу 94,5% акцій ОПЗ, - голова Фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ не переносив терміни продажу 94,5% акцій ОПЗ, - голова Фонду

Фондовий ринок
137
Фонд держмайна (ФДМ) України не переносив терміни продажу 94,5% акцій ПАТ “Одеський припортовий завод” на вересень 2015 року, продаж цього пакета акцій запланована на листопад, заявив журналістам після “круглого столу”, присвяченого оцінку майна, голова Фонду Ігор Білоус в четвер у Києві.
“Приватизація ОПЗ буде проводитися на конкурсі з відритим аукціоном, з ліцитатором. Це буде проводитися в листопаді, у другій половині листопада – це точно”, – сказав він.
Поява в середу, 22 липня, повідомлення ФДМ про те, що приватизація 94,5% акцій ОПЗ переноситься з листопада на вересень, І.Білоус назвав “помилкою”.
“Цього просто не може бути. Якщо це сталося, то це наша помилка. Ми покараємо людей за це”, – сказав він.
При цьому І.Білоус уточнив, що ФДМ просто не встигне підготуватися до процесу приватизації ОПЗ до вересня. “Ми технічно не можемо це зробити”, – сказав він.
За його словами, оскільки так і не вдалося внести зміни до законодавства, ФДМ змушений виставити 5% акцій ОПЗ на біржу в кінці серпня. Якщо цей пакет не буде проданий на біржі, він буде приєднаний до пакету в 94,5% акцій і виставлений на конкурс.
Відзначимо, 22 липня прес-служба ФДМ повідомила, що Фонд переніс терміни виставлення на продаж 94,5% акцій ПАТОПЗ” з листопада на вересень 2015 року.
За словами глави І.Білоуса, який прогнозує високий інтерес до конкурсу, зазначений пакет акцій ОПЗ може бути проданий не менш ніж за $500 млн.
Умови та ціна продажу ОПЗ мають бути затверджені рішенням Кабінету міністрів.
Знаходиться в держвласності ОПЗ займається виробництвом хімічної продукції, а також перевалкою аміаку на морський транспорт. Підприємство в 2014 році скоротило чистий збиток в 4,2 рази – до 270, 473 млн грн, наростивши чистий дохід на 10,7% – до 5,428 млрд грн.
Держава заявила про плани приватизувати ОПЗ в 2015 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас