Пінчук подав до НБУ документи на набуття контролю над банком "Кредит Дніпро" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінчук подав до НБУ документи на набуття контролю над банком "Кредит Дніпро"

Фондовий ринок
1067
Бізнесмен Віктор Пінчук подав до НБУ пакет документів на набуття контролю над банком “Кредит Дніпро” (Київ) через компанію Paramigiani Management Limited (Кіпр), повідомляється в прес-релізі банку.
“Після отримання погодження Нацбанком 100% непрямої участі в банку перейде компанії “Параміджані Менеджмент Лімітед” (Paramigiani Management Limited), 99% акцій якої прямо і ще 1% опосередковано належать Віктору Пінчуку”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, таким чином, банк адаптує структуру власності відповідно до нових вимог Національного банку України (НБУ) про надання відомостей про структуру власності, які вступили в силу 23 травня 2015 р.
Як наголошується в повідомленні, в НБУ вже направлений пакет документів, у тому числі, і договір купівлі-продажу 100% акцій компанії “Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед” – єдиного акціонера банку, кінцевим власником якого є В.Пінчук.
“Ми впевнені, що ті заходи, які сьогодні застосовує регулятор для створення максимально прозорого ринку, дійсно вкрай необхідні: це дасть можливість не тільки дотримати вимоги міжнародних стандартів, а й виразно допоможе – після затяжної кризи – підвищити довіру українців до фінансової системи країни”, – цитує прес-служба голову правління банку Олену Малинську.
Як повідомлялося, акціонер банку “Кредит Дніпро” 9 квітня прийняв рішення про збільшення статутного капіталу банку на 250 млн грн, або на 42,7%, до 835 млн грн шляхом додаткового випуску акцій.
Банк “Кредит Дніпро” заснований в 1993 році. Єдиним акціонером банку на початок квітня 2015 була компанія “Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед” (Кіпр, 100%), бенефіціарами – В. Пінчук і члени його сім’ї.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року з розміром загальних активів (8,914 млрд грн) банк “Кредит Дніпро” займав 22-е місце серед 133 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас