Банки Греції почнуть працювати після тритижневої перерви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Греції почнуть працювати після тритижневої перерви

Кредит&Депозит
290
Грецькі банки в понеділок відновлять роботу, але обмеження для громадян на зняття готівки та грошові перекази збережуться.
Минулого тижня парламент Греції підтримав умови виділення країні фінансової допомоги. Європейський центральний банк слідом за цим збільшив обсяги екстреного кредитування грецьких банків, а країни ЄС погодили виділення країні бридж-кредиту для покриття найближчих боргових виплат. Самі переговори по новому пакету допомоги Греції обіцяють бути непростими і почнуться на цьому тижні.
Такі заходи повинно знизити тиск на грецькі банки. Тим не менш, вони навряд чи зможуть повністю відновити нормальну роботу до проведення рекапіталізації.
Громадянам дозволено з понеділка знімати з рахунків максимум 420 євро на тиждень (замість 60 євро в день), вони отримають можливість оплачувати покупки картами, перебуваючи за кордоном.
У п’ятницю прем’єр Алексіс Ципрас провів перестановки в кабінеті, вивівши з нього міністрів, які виступили проти нової угоди з кредиторами.
У суботу нові міністри склали присягу. Перестановки в уряді є адаптацією до нової реальності, заявив новий міністр енергетики Скурлетіс після прийняття присяги.
Йоргос Катрунгалос заявив, що уряд буде боротися за “соціально справедливу” угоду з кредиторами.
У понеділок Греція повинна виплатити 3,5 млрд євро по боргу перед Європейським центральним банком (ЄЦБ), а також погасити прострочену заборгованість перед Міжнародним валютним фондом (МВФ).
В цілому потреби Греції у фінансуванні оцінюються країнами єврозони в 82-86 млрд євро.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас