У Нацбанку достатньо важелів, щоб утримати гривню, - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку достатньо важелів, щоб утримати гривню, - банкір

Валюта
1887
У разі відсутності будь-яких сильних зовнішніх і внутрішніх економічних шоків, у Національного банку достатньо засобів, методів і важелів впливу на ринок для утримання курсу в заданому коридорі. Про це повідомив Ігор Гах, директор по неторгових операціях банку VTB (Україна).
“Що стосується альтернативного валютного ринку, то він буде досить волатильним і ми зможемо побачити значні коливання курсу на кілька гривень. Але в середньостроковій перспективі він буде прагнути до зближення з курсом на міжбанківському валютному ринку України”,- додав він.
До того ж, серед факторів, які будуть впливати на курс валют необхідно виділити прогнозоване глобальне зміцнення долара проти світових валют внаслідок посилення монетарної політики ФРС США.
“На жаль, в даний період економічної та політичної турбулентності складно робити прогнози на тривалий термін”, – додав він.
Експерт також зазначає, що серед факторів, які можуть значно вплинути на курс можуть бути такі, як: розвиток ситуації на сході країни, досягнення домовленості із зовнішніми кредиторами України про реструктуризацію боргів, виконання урядом кроків в рамках узгодженої з МВФ програми реформ, узгодження ціни на газ, політика регулятора у сфері лібералізації або збереження поточних обмежень на зняття готівки з рахунків у банках та обмеження на покупку готівкової валюти населенням.
На його думку, негативний сценарій буде надавати значний психологічний тиск на курс і не дасть можливості залучати іноземні інвестиції в країну.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас