Акціонери Samsung підтримали злиття Cheil з Samsung C&T, обсяг угоди - $8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери Samsung підтримали злиття Cheil з Samsung C&T, обсяг угоди - $8 млрд

Фондовий ринок
360
Більшість акціонерів південнокорейського конгломерату Samsung Group схвалили злиття Cheil Industries Inc. (Де-факто холдингова компанія Samsung Group) з належної йому будівельною компанією Samsung C&T Corp.
Підтримку цього кроку висловили 69,5% акціонерів.
Акціонери Samsung C&T отримають за кожен приналежний їм папір по 0,35 акції Cheil. Обсяг операції оцінюється приблизно в $8 млрд.
Об’єднана компанія, яка буде називатися Samsung C&T, стане п’ятою за показником ринкової капіталізації в Південній Кореї.
Офіційно завершення угоди призначено на 1 вересня, після чого 15 вересня на біржі почнеться обіг акцій нової компанії.
Samsung Group реорганізує бізнес під тиском уряду Південної Кореї, що вимагає спрощення структури конгломерату, який складається приблизно з 70 афілійованих компаній з перехресним володінням акціями один одного. Реорганізація прискорилася з тих пір, як в травні минулого року голова правління Samsung Лі Кун Хі був екстрено госпіталізований через проблеми з серцем, що змусило його відійти від управління компанією. Його син Лі Чже Йонг володіє 23,2% Cheil.
Торік сукупний виторг Cheil і Samsung C&T склала 34 трлн вон, і компанії розраховують збільшити її приблизно до 60 трлн вон до 2020 року. В рамках злиття будуть об’єднані будівельні операції двох компаній. Угода дозволить Cheil Industries розширити свої операції у сфері ресторанного обслуговування, курортів і моди за кордоном з використанням глобальної мережі Samsung C&T.
Samsung C&T, що займається будівельним бізнесом, а також імпортом хімічної продукції і металів, володіє 4,06% Samsung Electronics Co., найбільшого в світі виробника мобільних телефонів за обсягом продажів.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас