НБУ: відмовлятись від посиленого валютного контролю передчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: відмовлятись від посиленого валютного контролю передчасно

Валюта
1123
Для стабілізації ситуації на валютному ринку та припинення відтоку капіталу з країни Національному банку довелось запровадити пакет тимчасових антикризових заходів. Про це голова НБУ Валерія Гонтарева зазначила під час зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації (EBA).
“На даному етапі піднімати питання лібералізації норм валютного регулювання та відмовлятись від посиленого валютного контролю передчасно”, – сказала вона. Більше того, існуюча законодавча база з питань валютного регулювання потребує перегляду та актуалізації, з урахуванням імплементації норм та стандартів ЄС.
Зняття існуючих антикризових обмежень неможливе без кардинальних зрушень в економічній системі нашої держави. А комплексні зміни у валютному законодавстві мають узгоджуватися із економічною та фінансовою політикою України.
“Не слід також забувати, що Україна сьогодні знаходиться в умовах Програми МВФ. Усі валютні обмеження, введені Національним банком у зв’язку із погіршенням стану платіжного балансу, визначені умовами Програми. Зняття окремих обмежень на валютному ринку потребує проведення додаткових консультацій з МВФ та повинно відповідати визначеним Програмою строкам та послідовності”, – сказала Гонтарева.
Нагадаємо, вчора Валерія Гонтарева запевнила, що етап очищення банківського сектору вже наближається до завершення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас