НБУ удосконалить захист банківської інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ удосконалить захист банківської інформації

Кредит&Депозит
448
Національний банк України (НБУ) почав процес вдосконалення захисту інформації регулятора, банківських та інших установ України. Відповідні норми були прийняті в Постанові №439, повідомляє прес-служба Нацбанку.
Зокрема, цією Постановою передбачена централізація функції укладення та ведення договорів з питань захисту інформації НБУ. До 1 жовтня 2015 банки України, їх філії та небанківські установи повинні укласти договори з Департаментом інформаційної безпеки Нацбанку про використання криптографічних засобів захисту інформації в системі електронних платежів НБУ. Колишні договори укладалися з територіальними управліннями та Центральною розрахунковою палатою НБУ.
Постановою №439 також вносяться зміни до інструкції про міжбанківський переказ грошей в Україні в гривні і в правила захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації НБУ.
Зокрема, змінами передбачено нормування центрального обслуговування кореспондентських рахунків банків у НБУ і створення єдиного нормативно-правового акта НБУ з питань інформаційної безпеки під час роботи із засобами захисту інформації регулятора.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас