Угода по Ірану призведе до відкриття фондового ринку країни, що викликає інтерес у інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода по Ірану призведе до відкриття фондового ринку країни, що викликає інтерес у інвесторів

Фондовий ринок
189
Іранський ринок акцій є найбільш цікавим серед ринків, раніше закритих для інвесторів, вважають експерти інвестбанку “Ренесанс Капітал” Чарльз Робертсон і Деніел Солтер.
Розмір іранської економіки перевищує ВВП Таїланду, а за обсягом резервів нафти країна може конкурувати з Канадою, відзначають експерти.
На їхню думку, зняття санкцій з Ірану може відкрити фондовий ринок країни для інвесторів на початку 2016 року.
Уже в перший рік після його відкриття приплив коштів інвесторів на ринок може досягти $1 млрд, вважають експерти.
“Ми впевнені, що відкриття іранського ринку стане одним з найбільш цікавих і сприятливих подій для розвиваються і фронтірних ринків на багато років, – цитує агентство Bloomberg огляд, підготовлений експертами. – Іран, на нашу думку, є найбільшою і найбільш цікавою економікою, раніше закритою для інституційних інвесторів “.
Як стало відомо у вівторок, Іран і “шістка” міжнародних посередників (п’ять постійних членів РБ ООН і Німеччина) досягли угоди щодо іранської ядерної програми (ІЯП), що передбачає скасування санкцій РБ ООН.
Незважаючи на те, що наслідки досягнутої угоди для іранської економіки не будуть негайними, темпи зростання ВВП країни почнуть прискорюватися з 2016 року, прогнозують експерти найбільшого банку Дубая Emirates NBD PSCI.
За їх оцінками, в 2016 році ВВП Ірану збільшиться на 7,9%.
Фінальне угода матиме “важливі наслідки як для іранської економіки, так і для глобального енергетичного ринку, – пишуть економісти Emirates NBD Хат’яй Хаг І Жан Поль Піга. – Наслідки для внутрішнього споживання, інвестицій і торгівлі в Ірані будуть величезними”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас