Приватизація "Центренерго" гальмується через дві тисячі гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизація "Центренерго" гальмується через дві тисячі гривень

Фондовий ринок
1061
Державний Ощадний банк заперечує, що він є причиною затримки з приватизацією енергогенеруючої компанії “Центренерго”.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку у відповідь на вчорашню заяву міністра енергетики Володимира Демчишина, який під час засідання уряду розповів, чому гальмується приватизація “Центренерго”.
“Я не один раз казав, що є маса технічних проблем в процесі передачі цих акцій на Фонд держмайна. Це в першу чергу гроші, які необхідні для оплати рахунків, виставлених Ощадбанком за зберігання цих акцій. Це дуже високі суми, поки не дуже зрозуміло, за що вони вимагають ці гроші “, – заявив він учора прем’єру Арсенію Яценюку.
Ощадбанк підтверджує, що Міненерго заборгувало йому значну суму – понад 1 млн гривень. Однак що стосується “Центренерго”, то борг в частині обслуговування рахунків складає всього 2 302 гривні і 91 копійка.
“Банк неодноразово інформував міністерство про заборгованість, пропонуючи також зміни до Договору, згідно з якими АТ” Ощадбанк “може більш гнучко вирішувати питання проведення облікових операцій за окремими емітентами цінних паперів. Розуміючи необхідність приватизації, Ощадбанк готовий здійснити операцію переведення акцій протягом хвилини після отримання 2 302 грн боргу”, – підкреслює банк.
Нагадаємо, що для того, щоб ФДМ міг почати конкурс по “Центренерго”, він повинен мати акції компанії на своїх рахунках. Зараз вони зберігаються на рахунку Міненерго в депозитарії Ощадбанку.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас