Китай зміг утримати фондовий ринок від повного краху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай зміг утримати фондовий ринок від повного краху

Фондовий ринок
2621
На фондовому ринку Китаю намітилося зростання завдяки позитивним статданим і діям влади Китаю, які зробили рішучі заходи для відновлення довіри до ринку акцій.
Китайський Shanghai Composite виріс на 5,7% після ранкового падіння на 3,8% і відновившись з рівня, який був мінімальним з 17 березня. Shenzhen Composite збільшився на 3,7%, гонконгський Hang Seng – на 4,5%. Акції більш ніж 400 компаній в материковому Китаї подорожчали на 10% – денний ліміт. Тим часом торги паперами ще 1439 компаній, що становлять у сукупності близько 50% капіталізації китайського ринку, як і раніше призупинені.
Японський індекс Nikkei 225 втратив менше 0,1%, скоротивши падіння з 1,6%, більш широкий індекс Topix – 0,5%. Австралійський S & P / ASX 200 підвищився на 0,2%, південнокорейський Kospi – на 0,4%, індійський Sensex майже не змінився.
“День почався з панічною продажу. Тепер є побоювання щодо ліквідності, але все потроху заспокоюється”, – заявив Сейтіро Івамото з Mizuho Asset Management.
Раніше в четвер влада Китаю дозволила банкам скоротити рівень вимог до гарантій за кредитами, забезпеченими акціями, банкам також стане простіше кредитувати емітентів, які здійснюють викуп.
З останнього піку 12 червня по 8 липня включно ринок КНР втратив $ 3900 млрд (більше третини) капіталізації.
“Оскільки Китай посилює спроби врятувати ринок – залучено навіть міністерство громадської безпеки – настрої на ринку трохи поліпшуються”, – зазначив аналітик Shenyin Wanguin Group Co. Цянь Цімін.
Нагадаємо, обвал на фондових біржах Китаю, що змусила сотні місцевих компаній зупинити котирування своїх цінних паперів, став найбільшим за останні двадцять років. За період з 12 червня по 8 липня біржі Шанхай і Шеньчжень разом обвалилися на третину. Це найбільш масштабне скорочення в Китаї з 1992 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас