Убер готова стати найбільшим замовником електромобілів Tesla з автопілотом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Убер готова стати найбільшим замовником електромобілів Tesla з автопілотом

Технології&Авто
613
Голова Убер Тревіс Каланік (Тревіс Kalanick) дав зрозуміти, що його компанія готова купити всю першу партію роботизованих автомобілів Тесла, якщо їх випуск почнеться до 2020 року.
Раніше повідомлялося, що Убер за підтримки Університету Карнегі – Меллона формує в Пітсбурзі дослідний центр, фахівці якого в числі іншого займуться розробкою технологій для робомобілів, здатних пересуватися без участі людини. Тесла, в свою чергу, вже активно розвиває напрямок машин з автопілотом та впроваджує відповідні функції у повністю електричних седанах Model S.
Засновник Tesla Елон Маск раніше пообіцяв, що перші електромобілі компанії, здатні пересуватися по дорогах без втручання людини, можуть з’явитися на ринку в найближчі три роки. Пан Маск запевнив, що «будь-яка система, що бере на себе частину функцій водія електромобіля Tesla, буде щонайменше в 10 разів безпечніше людського управління».
Як зазначив пан Каланік, компанія Убер хотіла б придбати все 500 000 електричних робомобіль Тесла, випуск яких очікується до 2020 року (або приблизно в ці терміни). Флот таких машин дозволить Убер розгорнути якісно нову систему таксі-перевезень. По суті, при появі подібних автомобілів Убер зможе повністю відмовитися від послуг водіїв, довіривши перевезення пасажирів електроніці. Як таке нововведення сприймуть споживачі – питання.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас