Toshiba може продати частину контрольного пакета акцій Westinghouse — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba може продати частину контрольного пакета акцій Westinghouse

Фондовий ринок
324
Японська корпорація Toshiba розглядає можливість продажу низки активів, включаючи частину пакету акцій багатопрофільного концерну Westinghouse, в якому зараз належить Toshiba 87%.
Разом з тим Toshiba розраховує залишитися мажоритарним акціонером Westinghouse. У загальній складності Toshiba хоче залучити близько 200 млрд ієн (понад $ 1,6 млрд) від продажу активів, повідомляє агентство Bloomberg.
Також японська корпорація планує масштабну реорганізацію підрозділів по випуску побутової техніки та мікросхем і скорочення числа дочірніх компаній. Toshiba шукає партнерів у Південно-Східній Азії.
Відзначимо, американська Westinghouse Electric веде свою історію з 1886 року, Toshiba придбала контрольний пакет її акцій в 2006 році, збільшивши вкладення до 87% в 2013 році. В даний час Вестінгауз займається проектуванням енергоблоків АЕС, поставками палива та обслуговуванням для АЕС, а також проектуванням і виробництвом енергетичного та освітлювального обладнання, систем безпеки, побутової техніки.
Вестінгауз є одним з основних конкурентів “Росатома” у сфері реакторобудування поряд з французькою Areva і корейським KEPCO. Компанія має досвід поставок палива для ВВЕР-440: Вестінгауз постачала паливом фінську АЕС “Ловііса” і чеську “Темелін”.
Однак на тлі технічних проблем, з якими стикалися “радянські” станції при завантаженні палива Westinghouse, російський “ТВЕЛ” повернув собі контракти на обидві АЕС. Крім того, Westinghouse багато років намагається похитнути позиції російського “ТВЕЛу” на українському ринку. У компанії є контракт з українським “Енергоатомом” на постачання палива на деякі блоки АЕС України до 2020 р з шведського заводу Westinghouse, проте обсяги по ньому поки що незначні.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас