Курс гривні до кінця року досягне позначки 32-33 грн за долар, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні до кінця року досягне позначки 32-33 грн за долар, - експерт

Валюта
23996
Очікується, що до кінця 2015 року курс національної валюти буде варіюватися від 32 до 33 гривень за долар. Про це заявив керівник громадської організації “Публічний аудит” Максим Гольдарб.
“Мінімально, що ми очікуємо до кінця року – 32-33 гривні, мінімально. А максимально говорити боюся, бо я не знаю наскільки таланту вистачить у наших керівників – Національний банк і Міністерство фінансів, наскільки таланту вистачить викинути обороту в гривню”, – повідомив він.
На думку Максима Гольдарб, якщо уряд оголосить про дефолт, то дана заява не послужить основною причиною зростання курсу, є вагоміші обставини, які здатні вплинути на це прямолінійно.
“Спрацюють два основні чинники – це викид гривні, дефіцит по відношенню до кількості цієї гривні, до цього ж я додав би правильну оцінку нашого ВВП. Наш ВВП надутий. Цифри, якими оперують наші керівники країни вони штучно збільшують ВВП, відсотків на 30% “, -додав він.
В добавок, Максим Гольдарб повідомив, що такий поворот від держави, ніяк інакше не відповідає економічній реальності.
“Це відбудеться рано чи пізно, тому що гроші в системі будь-якого господарювання – це кров, а зараз наше господарювання знекровлене. Для того, щоб зовнішнім кредиторам показати здатність уряду стримувати національну валюту. Але це все штучно, надумано і не відповідає дійсності “, – заявив експерт.
Нагадаємо, гривня перестала бути самою слабкою валютою. За підсумками першого півріччя 2015 лідерами падіння проти долара США серед валют країн СНД стали азербайджанський манат (-33,7%), українська гривня (-33,3%) і білоруський рубль (-29,5%).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас