Українці стали частіше відмовлятися від депозитів і кредитів (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали частіше відмовлятися від депозитів і кредитів (дослідження)

Кредит&Депозит
8416
У 2015 році жителі України старше 16 років стали рідше користуватися споживчими кредитами, а також рідше розміщувати свої кошти на депозитах банків. У той же час, продовжується тенденція зростання платежів у безготівковій формі.
Про це свідчать результати “Регулярного дослідження ринку банківських послуг серед населення України”, яке компанія GfK Ukraine провела в січні-травні 2015 року.
Як повідомляється в дослідженні, за п’ять місяців цього року збільшилася частка населення України, яке не користується жодною контрактною послугою банків і не здійснює транзакційні операції через банки (з 10,6% у 2014 році до 12,4% в 2015 році). Насамперед, це відбулося за рахунок зменшення кількості користувачів споживчих кредитів і кількості людей, які розміщують свої вільні кошти на банківському депозиті.
Крім того, триває тенденція до скорочення частки населення, що здійснює платіжні операції через каси банків з одночасним зростанням частки тих, хто здійснює платежі через банківські термінали, Інтернет-банкінг та оплачує товари та послуги платіжною карткою.
“Скорочення банківського кредитування робить транзакційний бізнес більш пріоритетним для банків. Подальший розвиток транзакційного бізнесу стає можливим і завдяки зростанню досвідченості користувачів фінансових послуг, які поступово вчаться користуватися терміналами, Інтернет-банкінгом і все частіше використовують свої платіжні картки для оплати товарів і послуг”, – коментує Дмитро Яблоновський, керівник відділу фінансових досліджень, GfK Ukraine.
Як повідомляється в дослідженні, лідерські позиції на ринку банківських послуг займають: ПриватБанк (із загальною часткою в 46,3%), Ощадбанк (31,2%), Райффайзен Банк Аваль (6,5%), УкрСиббанк (3,1%) і ПУМБ (2,9%).
У порівнянні з минулим роком їх позиції значно не змінилися, за винятком зростання кількості клієнтів контрактних послуг Ощадбанку.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас