У МВФ пророкують США проблеми у зв'язку зі зміцненням долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ пророкують США проблеми у зв'язку зі зміцненням долара

Валюта
1766
Передчасне підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) може загальмувати зростання економіки США.
Так вважають економісти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Федрезерву варто почекати з підвищенням ставки до тих пір, поки він не побачить чітких ознак посилення темпів зростання зарплат і споживчих цін, що є зараз млявими, відзначається в огляді з економіки США, підготовленій фондом.
«Ми вважаємо, що у ФРС є можливість перенести підйом ставки», – заявив директор місії МВФ в США Найджел Чалк, підкресливши, що інфляція в США далека від цільового показника Федерезерва, що становить 2%. МВФ не прогнозує повернення інфляції в США до цільового рівня до кінця 2017
Відстрочка підвищення ставки також стане страховкою від ризику подальшого ослаблення інфляції та необхідності повернення до підйому ставки, відзначають в МВФ.
Як повідомлялося, індекс PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food&Energy), який враховується ФРС при оцінці ризиків інфляції, в травні 2015 виріс на 0,1% в помісячному і на 1,2% в річному вираженні.
Економісти фонду не очікують стрибка інфляції в США, враховуючи сильний долар, відсутність динаміки в зарплатах службовців, а також наявність можливостей для виробників товарів відшкодувати підвищення витрат за рахунок рівня прибутку.
Підйом ставки спровокує подорожчання американської валюти, яка вже є злегка переоцінена, вважають експерти МВФ. Подальше зміцнення долара є «серйозним ризиком для зростання економіки», попереджають вони.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас