Китай шукає шляхи підтримки ринку на тлі обвалу акцій, що триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай шукає шляхи підтримки ринку на тлі обвалу акцій, що триває

Фондовий ринок
1557
Падіння цін на ринку акцій КНР триває, незважаючи на екстрені заходи, що вживаються владою.
Народний банк Китаю заявив, що збільшив обсяг коштів, доступних China Securities Finance Corporation, яка забезпечує ліквідність для учасників ринку. При цьому, як передає агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела, корпорація має намір направити на підтримку ринку мінімум $80 млрд.
Китайський страховий регулятор збільшив частку коштів, яку страховики можуть направляти на покупку акцій.
На відкриття середи індекс Shanghai Composite впав на 8,2%, проте потім масштаб падіння знизився до 4%. У порівнянні з червневими максимумами фондові індекси втратили більше 30%.
Торги акціями 1287 китайських емітентів зараз припинені, що становить 45,6% від складу фондових індексів Shanghai Composite і Shenzhen Composite.
Офіційний представник Комісії з регулювання ринку цінних паперів КНР назвав настрої на ринку “панічними” і заявив, що різко виросли “ірраціональні продажі”.
У вихідні китайська влада вже вжила низку заходів для утримання фондового ринку від сильного падіння, в тому числі за рахунок створення стабілізаційного фонду та призупинення проведення первинних розміщень. Крім того, китайські брокери домовилися витратити 120 млрд юанів ($ 19,3 млрд) на підтримку фондового ринку країни за рахунок викупу акцій місцевих компаній.
Китайська влада побоюється, що дестабілізація фондового ринку надасть негативний ефект на всю фінансову систему країни і економіку, знизить споживчий попит.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас