Зміни в індустрії платежів не торкнуться процесингу (доповідь) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміни в індустрії платежів не торкнуться процесингу (доповідь)

Фінтех і Картки
422
Індустрія платежів продовжує розвиватися. Немає жодних підстав вважати, що в найближчому майбутньому зростання цієї сфери діяльності почне сповільнюватися.
З одного боку технологічні гіганти, такі як Amazon, Apple, Google випускають нові продукти, які підтверджують їх довгострокові платіжні амбіції (Apple Pay, Android Pay, Amazon Local Register
З іншого боку, стартапи, наприклад, ShopKeep продовжують захоплювати ринок, кидаючи виклик старим гравцям PayPal і VeriFone.
Тенденції формування індустрії платежів створюють нових фаворитів і змушують неконкурентоспроможні компанії йти з ринку.
У доповіді BI Intelligence розповідається про події в сфері процесингу кредитних карт.
Екосистема обробки платежів за кредитними і дебетовими картками складається з складного набору гравців, які змушені взаємодіяти задля успішного завершення платежу.
У процесі беруть участь п’ять типів гравців: Еквайєр/процесор, емітент, карткові мережі, провайдери шлюзів, а також незалежні торговельні організації.
Обробка типової торгової операції проходить в три етапи: авторизація, батчінг і фінансування. Кожен учасник цього процесу бере комісію від загального обсягу угоди. Інша частина зараховується на рахунок продавця.
У 2015 р екосистему процесингу платежів формують три тенденції: перехід на більш безпечні безконтактні платежі стандарту EMV, швидкий розвиток нових платіжних технологій, і постійна загроза критичного шахрайства.
Жодна з цих тенденцій не зможе кардинально змінити чинний процесинг платежів, але вплине безпосередньо на ключових гравців галузі.
Мобільні платіжні термінали (MPOS) матимуть величезний вплив на платежі, обладнання і ПЗ для здійснення розрахунків. До 2019 року майже 80% американських ритейлерів будуть приймати оплату через невеликі картрідери, підключені до смартфону.
Перехід на мобільні термінали продовжить чинити тиск на постачальників обладнання, які є безпосередніми конкурентами MPOS.
Процесинг платіжних карт в цілому знаходиться в безпеці: провідні технологічні компанії розробляють свої рішення на основі платіжних карт.
Наприклад, Apple Pay просто дозволяє завантажувати в мобільний гаманець дані кредитних карт власників смартфонів. Кошти за покупку списуються з однією з карт такого віртуального гаманця, запускаючи процес обробки платежу.
Тим не менш, поширення мобільних пристроїв матиме значний вплив на те, як ми платимо і скільки ми платимо. Apple Pay, а також провайдери мобільних картридеров беруть додаткову комісію за обробку мобільного платежу. Для покупця ця комісія непомітна, однак торговці рано чи пізно будуть змушені підвищувати ціни, щоб надавати своїм покупцям різні платіжні опції.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас