НБУ змінив підхід у визначенні розрахункового періоду для нарахування відсотків за депозитними сертифікатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив підхід у визначенні розрахункового періоду для нарахування відсотків за депозитними сертифікатами

Кредит&Депозит
566
Національний банк змінив підхід у визначенні розрахункового періоду для нарахування відсотків за депозитними сертифікатами.
Про це йдеться в постанові Нацбанку №432 “Про внесення змін до положення про регулювання Національним банком України ліквідності банків” від 3 липня.
Прийняття постанови №432 направлено на заміну підходу у визначенні розрахункового періоду для нарахування відсотків за депозитними сертифікатами НБУ і установку його в якості періоду фактичного залучення коштів.
Згідно з документом, термін розміщення депозитного сертифіката для нарахування відсотків починається з дня надходження коштів від банку і закінчується в день, що передує дню погашення депозитного сертифіката.
Постанова набирає чинності з 15 липня 2015 року.
Нарахування відсотків за депозитними сертифікатами Національного банку України, розміщеним серед банків до набрання чинності цієї постанови, здійснюється відповідно до умов їх розміщення і нормативно-правових актів Нацбанку, які діяли на день розміщення цих депозитних сертифікатів.
Як повідомляло агентство, НБУ має намір продавати свої депозитні сертифікати на процентних тендерах з терміном обігу 1 і 3 місяці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас