Група "Приват" і ГПУ програла Ахметову суд з приватизації "Дніпроенерго", - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група "Приват" і ГПУ програла Ахметову суд з приватизації "Дніпроенерго", - ЗМІ

Фондовий ринок
1293
Госпсуд Києва відмовив компанії “Бізнес-інвест”, яка входить до групи “Приват” Коломойського, і Генпрокуратурі у визнанні незаконною приватизацію та скасування продажу 25% акцій енергокомпанії “Дніпроенерго” компанії групи “ДТЕК” Ахметова.
Про це йдеться в рішенні суду від 22 червня, текст якого мають “Українські новини”.
“Бізнес-інвест” аргументував свої позовні вимоги тим, що заявку на участь у конкурсі з продажу 25% “Дніпроенерго” в 2012 року подала лише одна компанія – DTEK Hоldings Limited, а сам приватизаційний конкурс був проведений з порушенням вимог законодавства.
“Причину оскарження рішення Фонду держмайна через 3 роки з моменту продажу, інвестомпанія мотивувала тим, що інтереси покупця (DTEK Hоldings Limited) лобіювались на рівні чинного на той час президента Віктора Януковича, і подібний судовий процес, на її думку, не мав сенсу” , – йдеться в повідомленні.
Суд відхилив усі доводи позивача та Генпрокуратури, і визнав договір продажу законним.
Як повідомлялося, 12 березня 2012 Фонд державного майна продав холдинговій компанії групи “ДТЕКDTEK Holdings Limited 25% акцій “Дніпроенерго” за 1 179,7 млн гривень.
ДТЕК” стала єдиною компанією, яка подала заявку на участь у конкурсі з продажу 25% “Дніпроенерго”.
“Дніпроенерго” об’єднує Запорізьку, Криворізьку і Придніпровську ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.
Як відомо, у травні госпсуд Києва відмовив компанії “Бізнес-Інвест” про визнання незаконної приватизації в 2011 році 45,103% енергогенеруючої компанії “Західенерго”, переможцем якої став холдинг “ДТЕК” Ріната Ахметова.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас