У Порошенка розповіли про масштаби «популізму» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка розповіли про масштаби «популізму»

Кредит&Депозит
8271
Ухвалення «популістських законів», таких, як законопроект № 1558-1 про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті, призведе до втрати зовнішніх інвесторів і принесе, крім основних боргових збитків в 100 млрд грн, ще й непрямі втрати для України
Про це заявив представник Президента України в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, відповідаючи на запитання про зв’язок між прийняттям закону про реструктуризацію валютних кредитів і падінням курсу гривні.
«Зв’язок є. Економіка – це дуже складна річ, тому правильно була надана оцінка міністром фінансів 100 млрд грн. Але, на мій погляд, це прямі наші втрати, є ще дуже багато непрямих втрат. Є довіра до банківської системи, до влади, зрештою, і коли приймаються такі популістські рішення – під зовнішнім впливом, адже скільки людей було навколо, то я, будучи інвестором, подумав, а що буде прийнято завтра? »- Повідомив Данилюк.
Також, за його словами, місцеві інвестори також втратять довіру до влади через прийняття «популістських законів», а це завдасть шкоди країні понад 100 млрд грн.
«Я замислився над тим, вкладати мені гроші в цю країну або розвивати свій бізнес тут. І це не стосується тільки іноземних інвесторів, те ж саме думають і місцеві інвестори. А це значно більший ефект, ніж 100 млрд грн. Ми підриваємо довіру », – додав Данилюк.
«Упевнений, ВР повернеться до розгляду цього питання, зрозуміє, наскільки негативний ефект може бути від цього рішення, і переголосує його», – заявив чиновник.
Нагадаємо, 2 липня, парламент 229 голосами нардепів прийняв закон про реструктуризацію кредитів валютних позичальників.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас