ФГВФО виплатив вкладникам неплатоспроможного Дельта Банку більше 25% загальної суми гарантованих виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО виплатив вкладникам неплатоспроможного Дельта Банку більше 25% загальної суми гарантованих виплат

Кредит&Депозит
962
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виплатив вкладникам неплатоспроможного Дельта Банку 3,4 млрд грн, що перевищує 25% загальної суми гарантованих виплат, повідомив ФГВФО на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, в даний час виплати здійснюються за депозитними договорами, термін дії яких закінчився до 3 березня 2015 року, і за поточними та картковими рахунками, у тому числі зарплатних, пенсійних, соціальних. Сума таких виплат складе 4,9 млрд грн. В цілому в загальному реєстрі сума для виплат вкладникам Дельта Банку складає 13,1 млрд грн.
До кінця поточного тижня ФГВФО планує додатково виділити для виплат вкладникам банку близько 2 млрд грн, що буде забезпечено відповідно до закону “Про Державний бюджет України на 2015 рік”, яким передбачено фінансування Фонду шляхом надання кредиту у вигляді ОВДП в обмін на вексель.
У повідомленні також йдеться, що ФГВФО на прохання кваліфікованих інвесторів повторно продовжив до 29 липня 2015 термін доступу до інформаційного приміщенню Дельта Банку.
Як нагадується в повідомленні, ФГВФО отримав заявки від восьми потенційних інвесторів для виведення банку з ринку. Зокрема, отримані заявки на такі способи виведення з ринку Дельта Банк, як відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку (три банки), а також створення і продаж перехідного банку (п’ять потенційних інвесторів).
Відзначимо, ФГВФО почав виплати вкладникам Дельта Банку 11 червня через банки-агенти Ощадбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк і ПриватБанк.
ФГВФО ввів в Дельта Банк тимчасову адміністрацію на термін до 2 червня, а на початку квітня прийняв рішення продовжити термін роботи тимчасової адміністрації до 2 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас