У ФГВФО очікують до вересня виплатити 95% по депозитах "Дельта банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ФГВФО очікують до вересня виплатити 95% по депозитах "Дельта банку"

Кредит&Депозит
4530
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) очікують, що до вересня 2015 р виплачено 95% від загальної суми гарантованої компенсації вкладникам по депозитах збанкрутілого “Дельта Банку”.
Про це заявив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик.
“Перший транш охоплює вклади безстрокові, тобто всі картковий та поточні рахунки та строкові вклади, термін дії яких закінчився до дати початку тимчасової адміністрації, тобто до 3 березня включно. Уже було прийнято рішення виконавчої дирекції про початок виплат по другому траншу – це вже з 4 по 25 березня включно. Як тільки будуть виплачені, принаймні, 60-70%, буде третій транш. Я думаю, що буде ще четвертий транш в межах тимчасової адміністрації. Тимчасова адміністрація триватиме до перших чисел вересня і протягом тимчасової адміністрації ми очікуємо, що буде виплачено приблизно 12 млрд грн. Тобто вже на стадії ліквідації залишиться приблизно 1,5 млрд грн … Я думаю, відсотків 90-95% однозначно будуть виплачені “, – заявив Оленчик.
Представник ФГВФО також розповів з приводу ситуації з іншими збанкрутілими банками.
“За “Надра банк” можу сказати, що на даний момент вже виплатили майже 85% всіх сум, що підлягали відшкодуванню. По банку VAB – 92%. За “Фінансову ініціативу” поки рано говорити, тому що недавно цей банк був нам переданий. Ми готуємося до запуску виплат, але й там все буде добре”, – Оленчик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас