Думка експерта: Банки не готові масово впроваджувати депозити без можливості дострокового розірвання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка експерта: Банки не готові масово впроваджувати депозити без можливості дострокового розірвання

Кредит&Депозит
1324
Враховуючи нинішню економічну та політичну ситуацію, банки будуть обережно застосовувати норми закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо умов повернення строкових депозитів” і обмежувати дострокове зняття тільки в рамках деяких своїх вкладів.
Таку думку висловив голова наглядової ради ПАТ “Укрінбанк” Володимир Клименко.
“У клієнта завжди має бути вибір: розміщувати кошти на певний термін за більш вигідною ціною, або ж розмістити під більш скромний відсоток, але при цьому мати можливість отримати кошти достроково”, – заявив експерт.
“З часом, можливо, через рік, більшість банків прийдуть до того, що чітко розмежують строкові вклади і вклади до запитання. І за строковими вкладами буде заборонено дострокове зняття”, – вважає Клименко.
За його словами, незважаючи на те, що відповідний закон був прийнятий в травні 2015 року, а підписаний президентом на початку червня, і зараз більшість банків ще роздумують, чи вводити в свої продуктові лінійки депозитні вклади, зняти гроші по яких до кінця терміну буде неможливо.
“Деякі банки вже застосували норми закону і ввели заборону на дострокове зняття, і за такими вкладами ставка в середньому на 2-5 п.п. вища, ніж за вкладами з можливістю дострокового зняття. Однак більшість поки не скористалися можливістю гарантувати терміновість своїх пасивів, тобто не вносили ніяких змін до договорів”, – зазначив Клименко.
На думку експерта, у найближчі 3-6 місяців можна очікувати збільшення кількості пропозицій в банках таких вкладів, договорами яких дострокове зняття заборонено.
“Однак мінімум банків в найближчі місяці повністю заборонять дострокове зняття в рамках всіх своїх строкових депозитів, ситуація на ринку таких різких рухів робити не дозволяє”, – вважає банкір.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас