Літак на сонячних батареях побив світовий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літак на сонячних батареях побив світовий рекорд

Технології&Авто
664
Швейцарський літак на сонячних батареях Solar Impulse 2, в рамках свого навколосвітнього перельоту, побив рекорд світової авіації по тривалості безпосадочного польоту без дозаправки.
Пілот літака – швейцарець Андре Боршберг – повідомив про новий рекорд після того, як провів у повітрі 80 годин, пролетівши 5663 км.
Таким чином, літак перевищив встановлений в 2006 році рекорд з перебування в польоті протягом 76 годин і 45 хвилин.
Крім того, Solar Impulse 2 побив рекорди дальності і тривалості перебування в польоті для авіації на сонячних батареях.
Solar Impulse 2 був сконструйований і побудований в Швейцарії. Розмах крил літака становить 72 м, загальна вага машини – 2,35 т. Швидкість літака становить від 50 до 100 км за годину залежно від погодних умов.
Від розміщених на фюзеляжі і крилах 17 тис. літієвих сонячних батарей працюють чотири електромотори. Накопиченою ними за світлий час доби електроенергії з надлишком вистачає на нічний переліт.
Відзначимо, що літак піднявся в повітря 9 березня 2015 з аеродрому в Абу-Дабі, ОАЕ.
У загальній складності Solar Impulse 2 зробив 6 зупинок, пов’язаних з технічними причинами – літак приземлявся на території Оману, Індії, М’янми і Китаю. 31 травня 2015 він вилетів з японського Нанкіна, і пілот збирався за шість днів досягти Гаваїв.
Тим не менш, через погані погодні умови 1 червня 2015 йому довелося зробити екстрену посадку в місті Нагоя. 29 червня 2015 Solar Impulse 2 знову піднявся в повітря, вилетівши з Японії на Гавайські острови.
В даний момент літак знаходиться над Тихим океаном. За підрахунками фахівців, переліт займе в цілому 120 годин. Завершити кругосвітню подорож передбачається в Абу-Дабі в серпні-вересні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас