Нова система дозволить власникам смарт-годинників Apple обмінюватися даними при рукостисканні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова система дозволить власникам смарт-годинників Apple обмінюватися даними при рукостисканні

Технології&Авто
392
Компанія Apple отримала патент на нову технологію обміну даними між власниками електронних пристроїв, що носяться, таких як «розумні» годинники Watch.
Ідея полягає в тому, щоб організувати пересилку певної інформації автоматично – коли користувачі знаходяться поруч і вітають один одного. Сигналом для обміну даними може стати, наприклад, рукостискання або інший вітальний жест, скажімо, поплескування по плечу.
Для встановлення факту вітання пропонується задіяти вбудовані в переносний пристрій датчики – акселерометр, гіроскоп та ін. Зв’язок між двома пристроями може бути організовано за допомогою NFC, Bluetooth або Wi-Fi.
Передбачається, що гаджети, які носяться, зможуть пересилати різні дані в залежності від типу вітання і (або) на основі відомостей про те, наскільки часто користувачі спілкуються один з одним. Наприклад, якщо дві людини зустрічаються вперше, буде здійснено обмін тільки лише контактною інформацією.
Втім, потрібно підкреслити, що поки Apple лише запатентувала ідею і про плани щодо її практичної реалізації нічого не повідомляється. Але не виключено, що в перспективі технологія в тому чи іншому вигляді буде застосована в смарт-годинниках «яблучної» імперії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас