Зустріч Яресько з кредиторами може зірватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зустріч Яресько з кредиторами може зірватися

Казна та Політика
2235
Запланована зустріч міністра фінансів Наталії Яресько, приватних кредиторів та представників МВФ у Вашингтоні може не відбутися, оскільки члени комітету кредиторів відмовляються підписати угоду про конфіденційність.
Про це повідомлять видання Bloomberg.
“Протягом тижнів позиція уряду була така, що міністр не має можливості підписати угоду про конфіденційність. Комітет завжди був готовий до обмежень у ході переговорів, але нас блокують юристи Мінфіну”, – заявляють у комітеті кредиторів.
Вони також стверджують, що Яресько “не зацікавлена в переговорах і її реальні кроки не відповідають публічним заявам”.
Нагадаємо, сьогодні, 30 червня, має відбутися зустріч за участю України, МВФ, їхніх радників і приватних кредиторів.
“Ми сподіваємося, що після цієї зустрічі в МВФ ми будемо розуміти один одного повністю, і зможемо перейти до наступного кроку – нормальних переговорів з реструктуризації”, – заявляла раніше Яресько.
Сама міністр не збирається їхати до США на цю зустріч, незважаючи на те, що кредитори висловили бажання поспілкуватися з нею особисто.
Як відомо, Україна наполягає на списанні номінальної частини боргу, на розстроченні та зниженні купонних виплат, але в якості поступки готова запропонувати механізм для зменшення суми списання, якщо економіка країни почне відновлюватися швидше плану. Кредитори, як і раніше проти списання боргів – власники облігацій пропонують на додаток до розстрочення та зниження ставки купона кілька років не проводити виплати з погашення тіла кредиту.
Якщо компроміс буде досягнутий, він полегшить виплату зовнішнього держборгу. Якщо ж ні, то в липні, за словами Яресько, можливий дефолт (24 липня мають відбутися виплати по купону єврооблігацій). І тоді за боргами стане розплачуватися ще простіше (хоча з’являться інші складності).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас