Українцям компенсують не переоформлені вчасно ЖКГ-субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям компенсують не переоформлені вчасно ЖКГ-субсидії

Казна та Політика
531
Міністерство соціальної політики компенсує недоотримані субсидії сім’ям, яким органи соціального захисту не переоформили субсидії до 1 квітня 2015 року. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.
“Людині потрібно заплатити (комунальні платежі за новими тарифами – Ред.), але потім цей платіж, ця субсидія буде повернута. Тобто йому буде нарахована субсидія з 1 квітня, і цей розмір субсидії, яку він переплатив, йому буде врахований у наступному платежі “, – сказав Розенко.
Міністр зазначив, що сьогодні на переоформленні знаходяться справи приблизно 800 тис. сімей. Субсидії цим сім’ям нараховуються автоматично.
“Ці люди не приходять, і не потрібно їм нікуди йти і переоформляти субсидії, ми це зробимо в автоматичному режимі”, – сказав він.
При цьому Розенко зазначив, що наступного тижня будуть презентовані зміни в існуючу процедуру призначення субсидій. “Ми надамо місцевим органам влади повноваження вирішувати спірні питання. Зокрема, визначати фактичне проживання або непроживання людини. Тому що якраз навколо цього виникає багато питань”, – сказав він.
Міністр також повідомив, що місцеві органи соцзахисту отримали вказівку призначати субсидії за кожною заявою. “Ми дали відповідні вказівки місцевим органам влади про те, щоб взагалі ніяких відмов не було”, – сказав він, зазначивши, що при цьому може виникнути ситуація, коли сім’я з досить високим доходом для оплати комунальних послуг в неопалювальний сезон отримує нульову субсидію.
Розенко закликав такі сім’ї не відмовлятися від подачі заяв. За його словами, зараз ці сім’ї будуть внесені в базу, і якщо в опалювальний сезон їх дохід не дозволятиме оплачувати високі рахунки за житлокомпослуги, субсидія буде нарахована їм автоматично.
Нагадаємо, уряд в рамках виконання програми реформ в енергетичному секторі та виконання умов програми співпраці з МВФ прийняв рішення про підвищення комунальних тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Підвищення тарифів супроводжується впровадженням нової системи надання субсидій населенню.
Міністерство соціальної політики раніше заявляло про намір спростити заяви на надання субсидій з оплати житлово-комунальних послуг, прибравши показник розміру доходу і залишивши тільки вид і місце його отримання, а також ввести адміністративну відповідальність за подачу свідомо недостовірних даних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас