МВФ спростовує перекваліфікацію боргу за "російським" єврооблігаціями в міждержавний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ спростовує перекваліфікацію боргу за "російським" єврооблігаціями в міждержавний

Казна та Політика
821
Міжнародний валютний фонд (МВФ) спростовує інформацію про перекваліфікацію боргу України перед Росією, оформленого у вигляді облігацій на суму $3 млрд, у міждержавний з комерційного.
Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс в ході прес-брифінгу у Вашингтоні.
“В даний час таке питання перед нами не стоїть, оскільки Україна нещодавно погасила купон за” російським “єврооблігаціями”, – сказав він.
Крім того, в ході брифінгу Д.Райс підтвердив майбутню, 30 червня, зустріч представників МВФ, спеціального комітету та уряду України щодо реструктуризації зобов’язань країни.
“Я можу підтвердити, що представники МВФ будуть брати участь у технічній зустрічі між так званим” комітетом кредиторів “і владою України, яка пройде у Вашингтоні у вівторок, 30 червня. Організатором зустрічі виступає не Фонд. Я не маю іншими деталями майбутніх переговорів”, – сказав представник Фонду.
Раніше, на цьому тижні, агентство Bloomberg з посиланням на джерела в МВФ повідомило, що в МВФ дійшли попереднього висновку про те, що борг України перед Росією, оформлений у вигляді облігацій на $3 млрд, повинен розглядатися як офіційний, а не як комерційний.
У випадку, якщо це експертний висновок буде підтримано виконавчою радою Фонду, що належать Росії облігації будуть виключені з числа реструктуризуємих в рамках триваючих зараз переговорів.
Сама Україна розглядає єврооблігації на $3 млрд із погашенням в кінці 2015 як будь-які інші українські єврооблігації і запрошувала Росію, поряд з приватними кредиторами, взяти участь у переговорах про реструктуризацію.
“Україна продовжує вважати єврооблігації на $3 млрд із погашенням в кінці 2015 року, випущені на адресу Фонду національного добробуту РФ, як будь-які інші українські єврооблігації і заперечує інформацію в ЗМІ про те, що МВФ нібито переглянув свою позицію і тепер вважає цей борг офіційним або міждержавним “, – заявила міністр фінансів Наталія Яресько.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас