Насіров розповів, скільки відшкодування ПДВ влада заборгувала бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров розповів, скільки відшкодування ПДВ влада заборгувала бізнесу

Казна та Політика
1205
Заборгованість з відшкодування ПДВ продовжує накопичуватися і становить сьогодні близько 20 млрд грн, повідомив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.
“Чому накопичується? Тому що в бюджеті закладена фіксована сума на відшкодування – близько 58 млрд грн. Кожного місяця у нас є плановий ліміт, в розрізі якого ми можемо робити відшкодування”, – пояснив голова відомства.
Він додав, що одночасно в кожному третьому випадку відшкодування не здійснюється через те, що ПДВ “дутий”.
Голова ДФС відкинув звинувачення, що відшкодування ПДВ отримують підприємства, наближені до влади, підкресливши, що підхід до всіх рівний.
Коментуючи тему конвертаційних “майданчиків”, він заявив, що їх вже немає. “У мене багато знайомих, які приходять з бізнесу, запитують: все-таки є майданчики чи ні? З ким працювати? Я все кажу: хлопці, більше немає. Користуйтеся на свій страх і ризик. Піймаємо – будуть проблеми”, – сказав Р .Насіров, який очолив ДФС 5 травня цього року.
Як повідомлялося, обсяг відшкодування ПДВ у січні-травні склав 21,4 млрд грн.
Наприкінці травня Р.Насіров виступив з ідеєю здійснити черговий випуск ПДВ-облігацій для оформлення боргу з відшкодування ПДВ, проте вона не знайшла підтримки в Мінфіні та уряді.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас