Думка експерта: Українці почали остерігатися звернень за субсидіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка експерта: Українці почали остерігатися звернень за субсидіями

Казна та Політика
1445
Українці повинні бути готові довести права на субсидії, інакше доведеться повертати державі їх у подвійному розмірі.
Таку думку висловив партнер юридичної компанії Onstan Андрій Федчишин.
За словами юриста, багато наших громадян опинилися просто не готові до такого підходу держави і просто почали побоюватися звернень за субсидіями, побоюючись ще більших витрат за неправомірне використання. Особливо це стосується пенсіонерів та інвалідів, які змушені проходити нові кола випробувань при їх призначенні.
“У цьому контексті впровадження ВР законом № 2676 правил, про те, що субсидії надаються безумовно всім непрацюючим пенсіонерам та інвалідам, які самі проживають, виглядає досить логічним і послідовним. Навіщо державі отримувати в таких громадян ще додатково якісь заяви і декларації, якщо самі знає інформацію про них “, – вважає юрист.
Федчишин зазначає, що те, що закон передбачає подання додаткових довідок про доходи членів сім’ї, у разі якщо до складу сім’ї таких громадян входять інші особи або якщо такі громадяни працюють, не повинно становити великих проблем. Все ж довідка про доходи від родичів не повинна бути “великою справою”.
У той же час основне навантаження після підписання президентом цього закону ляже на відповідні відомства, які призначають субсидії і вони можуть виявитися до цього просто не готові, каже експерт.
Простіше кажучи, органи соціального захисту ще не звикли діяти у зворотному напрямку і з власної ініціативи призначати субсидії, а не навпаки.
“Тому зовсім не виключено, що велика кількість громадян можуть автоматично субсидії не отримати. Тому громадянам слід самостійно тримати на контролі цей процес і зайвий раз нагадувати про себе державі”, – резюмував Федчишин.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас