МВФ повідомив дату зустрічі з урядом України і його кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ повідомив дату зустрічі з урядом України і його кредиторами

Казна та Політика
666
Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ), уряду України і спеціального комітету, сформованого держателями українських облігацій, проведуть зустріч у Вашингтоні на тижні з 29 червня по 3 липня, повідомив МВФ.
Як повідомлялося, в даний час кредитори оцінюють останню, покращену пропозицію України про реструктуризацію облігацій, представлену 19 червня.
У той же час комітет раніше вважає свою власну пропозицію, яке не передбачає списання основної суми боргу, більш вигідною для України.
Київ минулого тижня запропонував кредиторам додаткові папери, прив’язані до зростання ВВП України, що дозволить кредиторам зберегти шанси на мінімізацію списання українського боргу у випадку більш швидкого, ніж зараз, поліпшення економічної ситуації в країні. На думку української сторони, це допоможе подолати розбіжності з кредиторами.
МВФ виділяє Україні у вигляді кредитів $17 млрд, але при цьому вимагає знизити протягом 4 років платежі за її борги на $15,3 млрд, позначивши допустимі, на його погляд, критерії боргового навантаження країни.
Україна має знизити борг до 71% ВВП до 2020 року і забезпечити, щоб навантаження з обслуговування цього боргу щорічно починаючи з 2019 роки не перевищувала в середньому 10% ВВП. Обсяг облігацій, що реструктуризуються – $23 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас