Комітет як і раніше вважає свою пропозицію вигіднішою для України, - комітет кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет як і раніше вважає свою пропозицію вигіднішою для України, - комітет кредиторів

Казна та Політика
673
Дата зустрічі Міністерства фінансів України, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і комітету кредиторів щодо реструктуризації зобов’язань країни ще не узгоджена, повідомляється в листі комітету, яким володіє агентство “Інтерфакс-Україна”.
“В даний час йде підготовка до зустрічі між комітетом, Україна і МВФ, яка відбудеться в найкоротші терміни. Незважаючи на заяви України, дата зустрічі ще не узгоджена. Ми вважаємо життєво важливим зустрітися всім сторонам разом якомога швидше, щоб відкрито обговорити боргову операцію” , – йдеться в повідомленні.
В даний час радники комітету оцінюють пропозицію України про реструктуризацію, надану 19 червня, деякі деталі якої були коротко викладені ЗМІ до того як радники отримали сам документ. Пропозиція базується на необнародувані прогнозах МВФ щодо економіки України, публікація яких не планується до середини липня. Для того щоб розглянути пропозицію належним чином, комітет і його радники закликають Мінфін і МВФ оприлюднити свої прогнози якомога швидше.
У той же час комітет раніше вважає свою пропозицію більш вигідною для України. “Вона передбачає економію із зовнішніх виплат України близько $16 млрд протягом наступних чотирьох років, доступ країни до зовнішніх ринків капіталу і відповідає всім критеріям МВФ”, – наголошується в листі.
Як повідомлялося з посиланням міністра фінансів Наталію Яресько, Україна, МВФ і комітет кредиторів планували на поточному тижні провести переговори про реструктуризацію боргу і, зокрема, обговорити нову пропозицію України, надану кредиторам 19 червня.
Н.Яресько уточнила, що зустріч пройде у Вашингтоні і зазначила, що точна дата поки невідома.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас