Саакашвілі: Україна - це Китай Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі: Україна - це Китай Європи

Казна та Політика
6224
Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі зазначає хороші потенційні позиції Одеси як регіонального транспортного, логістичного, туристичного та IT-хаба в Чорноморському регіоні і має намір реалізувати їх.
“У Одеси багато переваг, зокрема, дуже добре освічене, талановите населення, карколомний туристичний потенціал, і ми забезпечимо захист інвесторів від поборів, вимагання, що так ускладнювало економічне зростання досі”, – зазначив він.
М.Саакашвілі додав, що хороші перспективи у Одеського аеропорту.
Губернатор підкреслив, що має намір створити максимально сприятливі умови для бізнесу і залучення інвестицій незалежно від їх розміру. Зокрема, буде впроваджена електронна реєстрація, забезпечена легкість виділення землі, кардинально покращена робота поліції, митниці і податкових органів. “Це будуть перші пілотні проекти такого роду в Україні”, – сказав він.
В цілому М.Саакашвілі високо оцінив інвестиційні перспективи України. Він нагадав, що коли очолював Грузію, то країна пройшла через війну, ембарго, але завдяки проведеній політиці зростання її економіки вимірювався двозначними числами.
За його словами, в України сьогодні є ряд переваг: нова генерація людей, демократія і розвинуте громадянське суспільство, декомунізація, високий рівень освіти, а вартість робочої сила невисока.
“Україна – це Китай Європи”, – описав ще одну інвестиційну ідею екс-президент Грузії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас